Trainingen en workshops


In één dag gelukkig éénpersoonscursus: 

3 x privé coaching van 60 minuten voor 200,- 


Er is een wachtlijst voor deze cursus tot september 2016. 

Klik op de link voor vrijblijvende informatie of om je aan te melden: informatie of inschrijven 

Locatie: Van Eeghenlaan 27, Amsterdam


Voor die mensen die terugkerende zorgen / problemen echt bij de wortel willen aanpakken.

Leren 'relativeren' op deze manier is wonderlijk eenvoudig, toegankelijk voor mensen van alle leeftijden en achtergronden en vraagt niks meer dan pen, papier en een open geest.

U leert simpelweg te relativeren en flexibel om te gaan met de realiteit. Het gaat over hoe relaties tussen mensen werken (of niet), over hoe het leven voor u werkt en hoe een 'open houding' in moeilijke tijden sommige verrassende resultaten aan het licht kan brengen. 


Wat u leert is:

- vertrouwen op uzelf, 

- weten wat u wilt, 

- dit keer ècht goed voelen, kiezen, 

- en het allerbelangrijkst: nieuwe mogelijkheden toelaten.

U kunt allereerst een vrijblijvende mail sturen met uw vragen. Of u kunt bellen. Zie bovenaan voor het telefoonnummer. U krijgt dan inhoudelijk antwoord, bijvoorbeeld in de vorm van ›advies. Dit antwoord is gratis. Daarna kunt u het daarbij laten. U kunt ook aangeven of u een vrijblijvend intakegesprek wilt in de praktijk voor persoonlijke begeleiding of graag verder advies wilt via e-mail. Ik houd mij aan de voor psychologen gebruikelijke regels van vertrouwelijkheid, vastgelegd in de code van het Nederlands Instituut van Psychologen.


Eendaagse Cursus 'Leren Relativeren' 

Voor iedereen die wil leren relativeren

Eerstvolgende cursus in het najaar van 2016

Locatie: Van Eeghenlaan 27, bij het Vondelpark in Amsterdam.

Klik hier voor informatie en aanmelding

Toegang: 145 euro (excl. btw), incl. boek, drankjes en lunch.


Leer hartstochtelijk gekoesterde overtuigingen los te laten, te lachen en te ontspannen. The Work van Byron Katie, uitgelegd in toegankelijke psychologie.Lichter denken, mindfulness, gedachten, onze hersenen: ontdek hoe het werkt.

Onlangs waren wij bij De Nieuwe Boekhandel en bij Grapedistrict in Amsterdam voor drukbezochte gratis miniworkshops. Wilt u ook graag leren wat meer te relativeren? Schrijf u dan in voor een van de cursussen. Of check onze Facebook pagina: facebook.nl/lerenrelativeren.

Kom naar de cursus en:

Leer flexibel om te gaan met de grote en kleine problemen van het leven 

Leer over gedachten, mindfulness, emoties en interpretatie

Leer hoe u zonder weerstand naar de dingen kunt kijken die dwarszitten

Leer te ontspannen en te genieten 'inside the box', dus binnen de mogelijkheden die er zijn

Leer uw hartstochtelijk gekoesterde overtuigingen los te laten, te lachen en te ontspannen

Leer oog te krijgen voor het kleine en grote dagelijkse geluk

Wat u ook bezighoudt vandaag, er komt verandering in. Door anders te leren denken, wordt u in een heel andere richting getrokken en wordt vernieuwing in uw situatie zichtbaar.

Voor wie is deze cursus?

Voor alle mensen die willen leren stress en negatieve gedachten te relativeren.

Het resultaat

Kansen worden zichtbaar en het leven gemakkelijker. Actie wordt eenvoudig, vloeiend en vriendelijk. U komt in een andere gedachtestroom terecht en juist dan kunt u uw leven veranderen.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mensen na een dag oefenen aanzienlijk minder stress ervaren in moeilijke situaties. Ook na de cursus.

De verdieping

Mensen hebben vaak een "plaatje" van hoe het leven zou moeten zijn. Stel nu dat het anders loopt. Dat niet gebeurt wat u graag zou willen. Tientallen keren per dag heeft u dan gedachten als: "Waarom lukt het mij niet?" "Waarom word ik niet dunner, sterker, succesvoller?" "Ik heb meer geld nodig." en ongetwijfeld de zeer bekende: "Dat heb ik weer..."

En toch, dingen die gebeuren, gebeuren. Zoals John Lennon al opmerkte: "Life is what happens to you while you're busy making other plans". Dat betekent niet dat u het allemaal maar moet accepteren, maar u kunt wel leren om zonder weerstand naar de dingen te kijken. 

Aantal deelnemers

We vinden het belangrijk dat u als deelnemer voldoende persoonlijke aandacht krijgt en dat er ruimte is voor oefening, diepgang en vragen. Daarom hanteren we een maximaal aantal van 20 deelnemers per cursus. Schrijf u dan ook snel in, want vol=vol!

Prijs van deze cursus

Als deelnemer betaalt u € 145,- (excl. btw) voor het volgen van deze cursus. Dit is inclusief boek, drankjes en lunch.


Afgelopen juni:  Miniworkshop 'Leren Relativeren'   Zaterdag 15 juni 2014:  Miniworkshop 'Leren Relativeren'   

© Praktijk Psychologie Amsterdam 2011 - 2014.  All rights reserved.